lt.phhsnews.com


lt.phhsnews.com / Ar vietovėse pažymėtos nuotraukos tikrai kelia susirūpinimą dėl privatumo

Ar vietovėse pažymėtos nuotraukos tikrai kelia susirūpinimą dėl privatumo


Kai fotografuojate naudodami savo išmanųjį telefoną (arba šiuolaikinę skaitmeninę kamerą), jis užregistruos nuotraukos GPS koordinates ir įtraukia jį į paveikslėlį metaduomenis arba EXIF. Taip jūsų telefonas gali rodyti savo nuotraukų bibliotekos žemėlapio vaizdą.

Dabar, be abejo, geografinį žymėjimą galite išjungti, kaip tai padaryti "iOS" ir "Android", tačiau ar tai tikrai svarbu? Čia yra daugybė panikaus straipsnių, kuriame sakoma, kad pasaulis ketina surasti jūsų vaikus, jei dalijasi jų nuotraukomis socialinėje žiniasklaidoje, bet ar jų nuopelnus? Pažiūrėkime į dažniausiai pasitaikančias nuotraukų dalijimosi ir peržiūros metodus.

Tiesioginė nuotraukų bendrinimas per el. Laiškus, teksto pranešimus ar kitus įrankius

Jei tiesiogiai bendrinate vaizdo failą su kuo nors, jūs taip pat įtraukiate įterptus metaduomenis . Tai reiškia, kad jei el. Paštu atsiųsite jiems el. Laišką, parašykite jiems tekstą arba naudokite bendrinamą aplanką, pvz., "Dropbox" arba "Google" diske esančią paslaugą, jie turės GPS koordinates, kai jį paėmėte.

Tai gali pasirodyti baisu, bet grįšime atgal viskas. Kiek žmonių siunčiate nuotraukas, dar nežinote, kur gyvenate? Daugumoje laiko aš dalinasi vaizdais su šeima ir draugais; Aš tikiu, kad esate per daug.

Dabar, kai siunčiate kažkokias automobilio ar žaidimų konsolės nuotraukas, kurias jie ketina nusipirkti, viskas gali būti šiek tiek kitokia. Tokiu atveju prieš siunčiant nuotraukas eikite tiesiai į priekį ir pašalinkite metaduomenis (taip, kaip tai padaryti "iOS" ir "Android").

Nuotraukų įkėlimas į "Facebook"

Jei pažvelgsite į atsisiųsto vaizdo metaduomenis iš "Facebook" pamatysite, kad jo nėra.

Kai kas nors sako "socialinę žiniasklaidą", jie beveik visada kalba apie "Facebook", o kai kalbama apie "Facebook", galite saugiai įkelti nuotraukas su geografiniais taškais. Įkėlimo proceso metu "Facbook" pašalina visus metaduomenis, įskaitant vietą, iš paveikslėlio, todėl niekas negalės jį gauti iš savo profilio.

SUSIJĘS: Kaip žmonėms sunkiau rasti jūsų "Facebook" paskyra

Tai nereiškia, kad neturėtumėte įsitikinti, kad "Facebook" paskyra yra kuo privati. Tai tiesiog reiškia, kad dalijantis nuotrauka nieko neatsako visiems, kur gyvenate.

Dalijimasis nuotraukomis į Instagram

Nenuostabu, kad "Instagram", matydamas, kad ji priklauso "Facebook", vienodai elgiasi su nuotraukomis. Kai juos įkelsite, visi EXIF ​​duomenys bus pašalinti. Galite pasirinkti įtraukti nuotrauką į "Instagram", tačiau ji nėra ištraukta iš geografinių taškų duomenų. Vietoje to jis naudoja jūsų telefonus GPS, kad galėtumėte rasti, kur dabar esate, ir pasiūlykite netoliese esančias vietoves. (Štai kodėl, jei vėliau pasidalinsite nuotrauka, jis pasiūlys jūsų dabartinę vietą, o ne tas vietas, kuriose buvo padaryta nuotrauka.)

"Sharing Pictures on Twitter"

"Twitter", pvz., "Facebook" ir "Instagram", perkelia visus EXIF ​​duomenis iš vaizdų, kuriuos įkėlėte naudodami savo "Tweets". Niekas nenusiųks jūsų vietos iš jūsų nuotraukų.

SUSIJĘS: Kaip išjungti "Twitter" mobiliesiems skirtų programų bendrinimo vietą

Tačiau "Twitter" turi kitą problemą: galite dalintis savo tiksliąja vieta kartu su "Twitter" . Vaizdas, kurį prisegiate, gali neturėti jūsų namų GPS koordinatės, bet "Twitter" tikrai gali.

"Redaguoti nuotraukas" ir "Imgur"

Nesvarbu, ar naudojate "Reddit" savo vaizdų įkėlimo funkciją, ar populiarią trečiosios šalies vaizdo įrašo imtuvą "Imgur", rezultatas toks pat kaip ir " kiti socialiniai tinklai: EXIF ​​duomenys, įskaitant geografinius taškus, pašalinami, kai juos įkeliate. Tai nereiškia, kad nerinksite vaizdų su EXIF ​​duomenimis Reddit; jei kas nors paskelbia nuorodą į vaizdą, kuriame yra paslauga, kurioje yra geotags arba kuriamos jų nuotraukos, jie bus ten, tačiau tai reiškia, kad jūs labai tikėtina, kad atsitiktinai dalinsis nuotrauka su EXIF ​​duomenimis nepaliestų.

Bendrinimas Vaizdai "Flickr" ir 500 piksl.

"Vieninteliai pagrindiniai socialiniai tinklai, kurie automatiškai nenaudoja vietos duomenų, kai įkeliami vaizdai, yra tie, kurie iš tikrųjų yra skirti fotografijai, pvz.," Flickr "ir 500 pikselių. Šių svetainių atveju vaizdo rodymas yra svarbi pokalbio dalis, rodanti metaduomenis, pvz., Fotoaparatą, objektyvą, užrakto greitį ir diafragmą.

Dabar jums nereikia bendrinti geografinių duomenų duomenų; abiejose svetainėse suteikiama galimybė pašalinti ją, kai įkeliate nuotraukas. Tai tiesiog, kad jis automatiškai nebus pašalintas.


SUSIJĘS: Ar suprantate, kiek dalijasi savo vieta?

Geografiniai žymekliukai tikrai nėra baisu dalykas, kurį kartais vaizduoja kaip. Labai tikėtina, kad atsitiktinai bendrinsite savo buvimo vietą tik naudodami nuotrauką. Geriausia ne viešai skelbti privačią informaciją apie socialinę žiniasklaidą, bet galite visiškai atsisakyti dalijimosi daugeliu nuotraukų. Žinoma, jūs galite jį pašalinti prieš paskelbdami, jei norėsite - galų gale saugiau nei atsiprasau, bet daugeliu atvejų tai tikriausiai bus nesvarbi.

Ir jei norite įsitikinti, visada galite atsisiųsti kai kurias nuotraukas iš socialinio tinklo, dėl kurio jus domina, ir patikrinkite EXIF ​​duomenis. Jei yra kokių nors geografinių žymelių, juos pamatysite.


Kaip pridėti savo

Kaip pridėti savo "Gmail" paskyrą į "Outlook" naudodami IMAP

Jei naudojate "Outlook", norėdami patikrinti ir tvarkyti el. Paštą, galite lengvai jį naudoti, kad patikrintų ir savo "Gmail" paskyrą. Galite nustatyti savo "Gmail" paskyrą, kad galėtumėte sinchronizuoti el. Laiškus keliose mašinose naudodami el. Pašto klientus, o ne naršyklę. SUSIJĘS: Pagrindai el. Paštu: POP3 yra pasenęs; Prašau pereiti į IMAP Šiandien Mes parodysime, kaip naudoti IMAP savo "Gmail" paskyroje, kad galėtumėte sinchronizuoti "Gmail" paskyrą keliose mašinose, o tada kaip pridėti "Gmail" paskyrą į "Outlook 2010", 2013 m.

(how-top)

Kaip pridėti programas, failus ir aplankus sistemos paleisties sistemoje Windows

Kaip pridėti programas, failus ir aplankus sistemos paleisties sistemoje Windows

Kai kurios "Windows" programos sukonfigūruoja save automatiškai paleisti kaskart, kai "Windows" paleidžiama. Paspauskite "Windows + R", jei norite atidaryti dialogo langą "Vykdyti". Įveskite "shell: startup" tada spustelėkite Enter, kad atidarytumėte aplanką "Startup". Sukurkite "Startup" aplanko nuorodą į bet kurį failo, aplanko ar programos vykdomąjį failą.

(how-top)