lt.phhsnews.com


lt.phhsnews.com / Apsaugokite savo internetines sąskaitas pašalindami trečiosios šalies programų prieigą

Apsaugokite savo internetines sąskaitas pašalindami trečiosios šalies programų prieigą


Jūs tikriausiai suteikėte kelias programas ar svetaines prieigą prie "Google", "Facebook", "Twitter", "Dropbox" ar "Microsoft" paskyros. Kiekviena programa, kurią jūs kada nors leidote, išlaiko šią prieigą amžinai - arba bent jau tol, kol ją atšauksite.

Kitaip tariant, tikriausiai yra daugybė kitų interneto paslaugų, kurios gali naudotis jūsų asmeniniais duomenimis. Turėtumėte reguliariai tikrinti savo prisijungtų paslaugų sąrašus naudojamose svetainėse ir pašalinti nebenaudojamas paslaugas.

Kodėl trečiosios šalys galbūt turi prieigą prie jūsų sąskaitų

SUSIJĘS: Kodėl turėtumėte naudoti slaptažodžių tvarkyklę, ir "Kaip pradėti"

Kai naudojate programą arba žiniatinklio paslaugą, kuri reikalauja prieigos prie paskyros (pvz., bet kokia jūsų "Google" paskyra, Dropbox paskyros failai, "Twitter" tweets ir tt), ši programa paprastai neveikia neprašykite paslaugos slaptažodžio. Vietoje to programa prašo prieigą naudodami kažką "OAuth". Jei sutinkate su užklausa, ši programa gauna prieigą prie jūsų paskyros. Sąskaitos svetainėje ši paslauga suteikiama su žetonu, kurį ji gali naudoti norėdami pasiekti savo sąskaitą.

Tai yra saugesnė nei trečiosios šalies programos įvedimas slaptažodžiu, nes jūs gaunate išlaikyti savo slaptažodį. Taip pat galite apriboti prieigą prie konkrečių duomenų, pavyzdžiui, galite leisti paslaugai pasiekti savo "Gmail" paskyrą, bet ne "Google" diske esančius failus ar kitus "Google" paskyros duomenis.

Kai suteiksite prieigą prie programos, pamatysite prašau leidimo naudoti tinklalapį. Taigi, jei suteikiate programos prieigą prie savo "Google" paskyros, "Google" tinklalapyje pamatysite leidimo užklausą.

Kol kas taip gerai. Tačiau paprasta pamiršti, kurios programos ir paslaugos turi prieigą prie jūsų paskyros. Galite išbandyti programą vieną kartą ir niekada jo nenaudoti, arba galbūt sustojo naudoti programą metų senumo. Jei nesate patikrinęs savo įgaliotų programų sąrašo ir pašalinsite, ši programa vis dar turi prieigą. Programa gali naudotis savo prieiga, norint surinkti duomenis apie jus be jūsų leidimo. Programa gali būti parduodama naujiems savininkams, norintiems greitai naudoti programą, pvz., Kaip populiarus "Chrome" plėtinys parduodamas reklamuotojams, kurie juos pakuoja reklaminėms priemonėms. Arba pačią žiniatinklio paslaugą gali pakenkti užpuolikai, kurie naudoja savo prieigą prie paskyrų, norėdami padaryti kažką blogo.

Slaptažodžio keitimas taip pat automatiškai atšauks prieigą prie prijungtų programų. Net jei pakeisite visus savo slaptažodžius ir manote, kad pradedate veikti nuo pat pradžių, paslaugos, kurias suteikėte prieigai prie savo paskyros, išsaugos tą prieigą.

Turėtumėte suteikti prieigą tik toms programoms, kurioms jūs pasitikite ir reguliariai naudojate. Jei daugiau nenaudosite paslaugos ar programos, turėtumėte pašalinti jos prieigą tik tam, kad būtų saugu.

Naudokite šias nuorodas

Norėdami apsaugoti savo paskyras, turėsite aplankyti konkretų puslapį kiekvienoje naudojamoje svetainėje. ir patikrinkite savo prisijungtų paslaugų sąrašą. Jei matote paslaugą ar programą, kurios nebenaudojate, atšaukite jos prieigą prie savo paskyros spustelėję ar du.

Norėdami paspartinti tai, surinkome nuorodų sąrašą į tinkamus puslapius populiariose svetainėse, kuriose naudojama "OAuth" . Jei naudojate paslaugą, spustelėkite jo nuorodą, kad patikrintumėte prisijungtų paslaugų sąrašą.

  • Google
  • Microsoft
  • Yahoo!
  • Dropbox
  • Flickr
  • AOL
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Foursquare

Jei naudojate kitą tinklalapį ir trečiosioms programoms suteikėte prieigą prie jo su panašiąja "OAuth" eilute, turėsite patikrinti savo paskyros nustatymų puslapį ir ieškoti prisijungtų sąrašo. svetaines, paslaugas ar programas tvarkyti.

Paprastai bloga idėja yra spustelėkite nuorodas svetainėse, kuriose žada pasiekti "Google", "Microsoft", "Facebook" ar "Twitter" paskyras ir prisijungti naudodami savo slaptažodį. Sukčiavimai tokiu būdu apsimeta svetaines, kad pavogtų jūsų slaptažodžius. jei pamatysite slaptažodžio spustelėjimą, spustelėję nuorodą, panašų į tuos, kurie yra viršuje kur nors žiniatinklyje, įsitikinkite, kad įsitikinote, kad esate realioje svetainėje, o ne suklastotojoje svetainėje.


Sprendimas, kokios programos pašalinti, yra lengva - jei jos nenaudojate, atšaukite prieigą prie jo. Būtinai tikrinkite savo prisijungtų programų ir svetainių sąrašą reguliariai naudojamose svetainėse. Jei suteiksite prieigai prie slaptųjų duomenų prieigą prie programos ar paslaugos, būtinai atšaukite jos prieigą, kai ją nustosite naudoti.


Ar jūs dar naudojatės IPv6? Jei netgi pasirūpinsite

Ar jūs dar naudojatės IPv6? Jei netgi pasirūpinsite

, IPv6 yra ypač svarbus ilgalaikei interneto saugai. Tačiau ar jūsų interneto paslaugų teikėjas dar teikia IPv6 ryšį? Ar jūsų namų tinklas jį palaiko? Ar netgi atsargiai, jei naudojate IPv6 dar? Perėjimas nuo IPv4 į IPv6 suteiks internetui daug didesnį IP adresų rinkinį. IPv6 yra svarbus ilgalaikis SAISTI: Kas yra "IPv6" ir kodėl tai svarbu?

(how-to)

Kaip užkirsti kelią tam tikriems žmonėms žinoti, kad perskaitėte savo iMessage

Kaip užkirsti kelią tam tikriems žmonėms žinoti, kad perskaitėte savo iMessage

Pagal numatytuosius nustatymus iMessage grąžina skaitomą kvitą siuntėjui, kad jie galėtų matyti, kai perskaitėte savo pranešimą. Galite visiškai išjungti šią funkciją, bet ką daryti, jei norite siųsti skaitytus kvitus kai kuriems žmonėms, bet ne kitiems? SUSIJĘS: Kaip išvengti žmonių žinojimo, kad perskaitėte jų iMessage "iOS 10" , dabar galite išjungti skaitymo kvitus kiekviename pokalbyje atskirai.

(how-to)