lt.phhsnews.com


lt.phhsnews.com / Kaip veikia privatusis naršymas ir kodėl jis nepakankamai užtikrina konfidencialumo

Kaip veikia privatusis naršymas ir kodėl jis nepakankamai užtikrina konfidencialumo


privatus naršymas, "InPrivate" naršymas, inkognito režimas - jame yra daug pavadinimų, tačiau tai yra ta pati pagrindinė funkcija kiekvienoje naršyklė. Privatus naršymas suteikia tam tikrą patobulintą privatumą, tačiau tai nėra sidabro kulka, dėl kurios jūs galite visiškai anonimiškai prisijungti.

Privatu naršymo režimas pakeičia jūsų elgesio režimą, nesvarbu, ar naudojate "Mozilla Firefox", "Google Chrome", "Internet Explorer", "Apple Safari" Opera ar bet kokia kita naršyklė - bet tai nekeičia kito elgesio.

Kokie naršyklės dažniausiai atlieka

Naršydami įprastai, jūsų žiniatinklio naršyklė saugo duomenis apie naršymo istoriją. Kai lankotės svetainėje, jūsų naršyklės žurnalai aplanko naršyklės istoriją, išsaugo slapukus iš svetainės ir saugo formos duomenis, kuriuos vėliau galima automatiškai užbaigti. Taip pat išsaugoma kita informacija, pvz., Atsisiųstų failų istorija, saugomi slaptažodžiai, naršyklės adresų juostoje įvestos paieškos ir bitų tinklalapiai, siekiant greičiau įkelti puslapio įkėlimo laiką ( dar žinomas kaip talpykla).

Kažkas, turintis prieigą prie jūsų kompiuterio ir naršyklės, galėjo suklupti šią informaciją vėliau - galbūt įvesdami kažką į savo adreso juostą ir į savo naršyklę, kurioje nurodoma aplankyta svetainė. Žinoma, jie taip pat galėtų atidaryti naršymo istoriją ir peržiūrėti lankomų puslapių sąrašus.

Galbūt galėsite išjungti tam tikrą šio duomenų rinkimo programą naršyklėje, tačiau taip yra ir numatytuosius nustatymus.

Kas yra privatus naršymas

Kai įjungiate "Private browsing" režimą - taip pat žinomas kaip "Inkognito režimas" "Google Chrome" ir "InPrivate" naršymas "Internet Explorer", jūsų žiniatinklio naršyklė nesaugo šios informacijos. Kai naršote privačioje naršyklėje apsilankę tinklalapyje, naršyklė nesaugo jokios istorijos, slapukų, formos duomenų ar dar ko nors. Kai kurie duomenys, pvz., Slapukai, gali būti laikomi privataus naršymo seanso metu ir iš karto atmesti, kai uždarote naršyklę.

Kai pirmą kartą įdiegtas privataus naršymo režimas, tinklalapiai gali apeiti šį apribojimą saugodami slapukus naudodami "Adobe" "Flash" naršyklės papildinys, bet dabar "Flash" palaiko privačią naršymą ir neužsaugo duomenų, kai įjungtas privataus naršymo režimas.

Privati ​​naršymas taip pat veikia kaip visiškai atskirtas naršyklės sesija - pavyzdžiui, jei esate prisijungęs prie "Facebook" jūsų įprastoje naršymo sesijoje ir atidarykite privataus naršymo langą, tu nebūsi prisijungę prie "Facebook" šiame privataus naršymo lange. Jūs galite peržiūrėti svetaines su "Facebook" integracija privačiuose naršymo languose be "Facebook" susieti vizitą į prisijungtą profilį. Tai taip pat leidžia jums naudoti privačią naršymo seansą, kad vienu metu prisijungtumėte į kelias paskyras. Pavyzdžiui, galite įeiti į "Google" paskyrą įprastoje naršymo sesijoje ir prisijungti prie kitos "Google" paskyros privataus naršymo lange.

Privatūs naršymai apsaugo jus nuo žmonių, turinčių prieigą prie jūsų kompiuterio, stebintys jūsų naršymo istoriją - jūsų naršyklė jūsų kompiuteryje nepaliks jokių takelių. Tai taip pat neleidžia svetainėms naudoti slapukų, saugomų jūsų kompiuteryje, kad būtų galima stebėti jūsų apsilankymus. Tačiau jūsų naršymas nėra visiškai privatus ir anonimiškas, kai naudojamas privataus naršymo režimas.

Grėsmės jūsų kompiuteryje

Privatusis naršymas neleidžia jūsų žiniatinklio naršykle saugoti jūsų duomenų, bet jis neužkietina kitų programų jūsų kompiuteryje stebėti savo naršymą. Jei jūsų kompiuteryje veikia raktų registro tvarkyklė arba šnipinėjimo programa, ši programa gali stebėti savo naršymo veiklą. Kai kuriuose kompiuteriuose taip pat gali būti speciali stebėjimo programinė įranga, kuri stebi joje įdiegtą naršymą internete. Privačios naršymo priemonės neapsaugos jus nuo tėvų kontrolės tipo programų, kuriose bus rodomas jūsų žiniatinklio naršymo ekrano kopijos arba stebimos prieigos prie jūsų svetainės.

Privatūs naršymai neleidžia žmonės snooping jūsų žiniatinklio naršymo po to, kai tai įvyko, tačiau jie vis tiek gali snoop, kol tai įvyksta - darant prielaidą, kad jie turi prieigą prie jūsų kompiuterio. Jei jūsų kompiuteris yra saugus, neturėtumėte jaudintis dėl to.

Tinklo stebėjimas

Privati ​​naršymas veikia tik jūsų kompiuterį. Jūsų žiniatinklio naršyklė gali nuspręsti neapsaugoti naršymo veiklos istorijos savo kompiuteryje, tačiau ji negali nurodyti kitiems kompiuteriams, serveriams ir maršrutizatoriams pamiršti jūsų naršymo istoriją. Pvz., Kai lankotės svetainėje, srautas palieka kompiuterį ir keliauja keliomis kitomis sistemomis, kad pasiektų svetainės serverį. Jei esate verslo arba švietimo tinkle, šis srautas eina per tinklo maršrutizatorių - jūsų darbdavys ar mokykla gali prisijungti prie svetainės čia. Net jei jūs esate savo tinkle namuose, užklausa teikiama per jūsų interneto paslaugų teikėją - jūsų interneto paslaugų teikėjas šiuo metu gali prisijungti prie eismo. Tada užklausa pasiekia pačią svetainės serverį, kur serveris gali įeiti į jūsų prieigą.

Privatinė naršymas neužkertšia jokios šio prisijungimo. Tai neleidžia žmonėms matyti jokios istorijos jūsų kompiuteryje, bet jūsų istorija visada gali būti (ir paprastai yra) užregistruota kitur.


Jei tikrai norite anonimiškai naršyti žiniatinklį, pabandykite atsisiųsti ir naudoti "Tor".


Ką daryti, jei negalite priimti tekstinių pranešimų iš

Ką daryti, jei negalite priimti tekstinių pranešimų iš "iPhone" naudotojų

Jei kyla sunkumų gaunant tekstinius pranešimus iš "iPhone" naudotojų, "Apple iMessage" tikriausiai kaltės, ypač jei jūs neseniai pakeitėme "iPhone" į "Android" arba kažką kita. Ši problema dažniausiai atsiranda, kai persijungiate iš "iPhone" į kitą išmanųjį telefoną, bet tai gali atsitikti bet kam. Net jei jūs niekada neturite "iPhone", jei turite naują telefono numerį, tas telefono numeris galėjo būti įregistruotas "Apple iMessage" savo ankstesniame savininke.

(how-to)

Koks skirtumas tarp

Koks skirtumas tarp "Windows 7 HomeGroups" ir "XP-Style Networking"?

"Windows 7" sukuria naują failų ir spausdinimo būdų metodą, kuris yra ankstesnių Windows versijos. Kas tai ir kaip jūs galite tai gauti? Mes paaiškiname, kodėl mes paaiškinome. "HomeGroups" yra nauja "Windows 7" ekosistemos versija iš "Windows 7". Jie skirti (ir sėkmingai pasiekti) labai sumažinti nusivylimą, kurį patiria vartotojai, norintys lengvai dalintis failais tarp kompiuterių kaip dalintis spausdintuvais su visais tinklais.

(how-to)